Tandimplantat

Tandimplantat är en mycket bra behandling för att ersätta tänder som av någon anledning gått förlorade. Vid implantatbehandling fäster man en titanskruv i käkbenet på vilken man sedan kan förankra en porslinskrona.

En stor fördel med tandimplantat är att vi slipper slipa på intilliggande granntänder.

Inför implantatbehandling gör vi alltid en omfattande utredning för att kontrollera förutsättningarna för ett gott behandlingsresultat. Det är mycket viktigt att hela munnen är frisk och infektionssanerad innan implantatbehandling inleds. I de allra flesta fall behövs också minst ett besök hos tandhygienist.

Vid våra implantatbehandlingar utförs den kirurgiska delen, då titanskruven fästs i käkbenet, av vår rutinerade nischkirurg som finns på plats på kliniken ett par dagar i månaden. Den protetiska delen, dvs då porslinskronan förankras till implantatskruven utförs av oss. Det betyder att vi i de allra flesta fall kan erbjuda hela implantatbehandlingen, från början till slut, under ett och samma tak.

Vi arbetar med de väl beprövade implantatsystemen Astra Dentsply och Straumann.

Det är av största vikt att implantaten sköts om, precis som du tar hand om dina ordinarie tänder. Det är också viktigt att de kontrolleras regelbundet i samband med de återkommande rutinundersökningarna. Tobaksanvändning försämrar prognosen för implantat avsevärt.