Allmäntandvård

Det är viktigt med friska tänder i en frisk mun för att du ska må bra för övrigt. De två stora tandsjukdomarna, karies och tandlossning, ger inga symptom i ett tidigt skede. Vid de regelbundna rutinundersökningarna har vi möjlighet att upptäcka och bromsa upp eventuell sjukdom i tid.

Vi rekommenderar att du kommer på undersökning varje eller vartannat år beroende på om vi behöver ha extra kontroll på något eller ej. Då tittar vi kliniskt på tänder och resten av munhålan och vi tar också röntgenbilder för att upptäcka eventuella hål eller fickor mellan tänderna eller infektioner under tandrötterna.

Vi erbjuder förebyggande och restaurerande tandvård, som lagningar och kronor. De bästa lagningarna är dock de som aldrig görs. Många gånger kan du på egen hand få mindre hål att stanna av med rätt kosthållning och fluor.

I de fall vi anser det nödvändigt remitterar vi till specialisttandläkare i närheten, som vi har ett tätt samarbete med. Det kan handla om komplicerade rotfyllningar eller tandutdragningar. Vi har även ett nära samarbete med nischkirurg som kommer till kliniken ett par dagar per månad.